Липсата на емпатия е обща черта между тримата милиардериИлон Мъск, Бил

...
Липсата на емпатия е обща черта между тримата милиардериИлон Мъск, Бил
Коментари Харесай

Защо Бил Гейтс, Илон Мъск и Стив Джобс са станали милиардери

Липсата на емпатия е обща черта сред тримата милиардери

Илон Мъск, Бил Гейтс и Стив Джобс имат една обща линия - неналичието на емпатия. За тях бизнесът е по-голям от хората и те не се сближават със чиновниците си, отбелязва CNBC, предава .

Тази обща линия им е помогнала да станат богати. Уолтър Айзъксън, който е написал биографията на Джобс, а в този момент работи по тази на Мъск, споделя, че двамата не са съпричастни и са студени към чиновниците си.

" Това е способността да не сте толкоз прочувствено ангажирани и съпричастни. Това е нещо, което има Стив Джобс, това е нещо, което има Бил Гейтс. Това е нещо, което доста от тези хора имат, тъй като те не се стремят да завоюват любов от индивида пред тях. Те просто желаят да изпратят ракети до Марс ", споделя Айзъксън.

В предишното някои чиновници на Tesla са описвали Мъск като придирчив управител, който не се тормози да показва недоволството си, когато хората вършат неточности. Работата с него не е лесна и е по-добре да се заобикаля. От друга страна, Мъск е подложен на критика за изискванията на труд в Tesla, които съгласно чиновниците не са положителни.

Служителите на Apple също не бяха във екстаз от Джобс. Очевидно е бил извънредно внезапен. През 2019 година някогашният основен изпълнителен шеф на Apple Гай Кавазаки съобщи, че Джобс е " претендирал съвършенство " от чиновниците си. " Трябваше да доказваш, че си доста добър всеки ден, другояче Джобс щеше да те в профил ", споделя Кавазаки.

Приликата сред Мъск и Джобс

Айзъксън споделя, че вижда огромна аналогия сред Мъск и Джобс: " Мъск доста наподобява на Джобс по това, че е извънредно открит. Тази бистрота е част от неговия талант. " От своя страна Бил Гейтс признава, че по време на първия му интервал на ръководство на Microsoft " хората сигурно не са го харесвали ". В изявление за 2020 година Бил Гейтс съобщи, че той, както и неговият другар Стив Джобс, не може да търпи загуби.

" Мъск разсъждава по този начин: в случай че застана пред хора, които са направили нещо неприятно, и в случай че стартира да изпитвам състрадание към тях, вместо да ги отклонявам, тогава това е неверен тип състрадание. Моята съпричастност би трябвало да бъде към действието за постигане до Марс, а не към индивида пред мен ", споделя Айзъксън.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР